“Hele forløbet omkring …”

”Hele forløbet omkring fødslen gik rigtig fint – vi anbefaler stærkt doulaen under hele forløbet”

Tina var med som doula til vores første barns fødsel, så det stod helt klart at hun også skulle være med til nummer to. Det er bare så rart med en topprofessionel hjælp ved ens side når det går løs, men faktisk endnu vigtigere i tiden inden man kører til fødegangen.

Sygehusets jordemødre er selvfølgelig også meget professionelle, men de har jo ikke ressourcer til kun at være hos én fødende kvinde og det kan virke meget frustrerende, at de nogle gange har meget travlt og render fra den ene gravide til den anden. Det er rart med en doula der er ved ens side hele tiden, for selvom man har prøvet at føde før, så er der alligevel en masse tvivl og spørgsmål der presser sig på.

Én ting der står soleklart for os, er Tinas professionalisme. Da Mettes veer til at starte med var rimelig uregelmæssige, sagde Tina at det kunne være en god ide med en gåtur. Da det ikke blev bedre af det, foreslog Tina nogle øvelser, der skulle få barnets hoved til at stå rigtigt i bækkenet. Efter nogle øvelser kom veerne som perler på en snor. Uden hendes viden, ro og ekspertise kunne man meget nemt ryge ind i den onde spiral med forkert vejrtrækning mv. som bare ville trække fødslen meget mere i langdrag.

Hele forløbet omkring fødslen gik rigtig fint og det mener vi, at Tina har en stor del af æren for, for jo mere man slapper af og styrer vejrtrækning mv. jo lettere går det.

Vi kan kun stærkt anbefale at have en doula med under hele forløbet.

Skrevet af: Mette & Martin, september 2010.