“Fra første kontakt…”

”Fra første kontakt følte jeg absolut, at jeg var i de rette hænder”

Min første fødsel var perfekt og efter bogen, syntes jordemoderen. For mig var den meget traumatisk og jeg led meget under den manglende tilstedeværelse af personalet (de havde travlt med mange fødsler og løb så hurtigt de kunne), og ikke mindst det manglende nærvær. Faktisk var oplevelsen så ubehagelig at jeg ikke troede jeg ville føde igen. Der gik da også 2 år før jeg var åben overfor muligheden.

Ret hurtigt, i min anden graviditet, kunne jeg mærke at jeg havde brug for hjælp, hvis det ikke skulle ende i søvnløse nætter og angst. På nettet fandt jeg frem til Tina og efter megen gåen rundt om den varme grød (og efter at have fundet en ”sponsor”) tog jeg kontakt.

Fra første kontakt følte jeg absolut at jeg var i de rette hænder. Vi havde nogle dejlige og lærerige møder under hele graviditeten, og både min mand og jeg var meget lettede over hvor naturligt det føltes at være med Tina, samt at opleve hendes utrolig gode situationsfornemmelse.

Vi havde inden snakket meget om hvordan det ville være at have en fremmed med til fødslen, men jeg må sige at hun i høj grad formår at finde sin plads, nærværende og tilstede uden at fylde og tage noget af oplevelsen fra os, og måske især fra min mand. Tværtimod var Tina den ekstra hånd jeg havde brug for at holde fast i. Min fødsel blev kort og god og allerede ½ time efter fødslen meldte jeg kækt ud at jeg var klar til at føde igen.

For mig har pengene været utroligt godt givet ud, også selv om fødslen blev kort og Tina kun var med de sidste to timer. Det vigtigste var at vide at hun stod til rådighed for os døgnet rundt omkring terminen, samt alt det vigtige arbejde hun havde gjort med mig for at give mig en tryg og dejlig graviditet.

Jeg ville uden tvivl benytte Tina igen hvis jeg skulle have flere børn.

Skrevet af: Katja, 2007.